RENATA I GORAN RATKOVIĆ

Naš posao je uživanje i u gradu na Vrbasu i na Sejšelima

Magazin Hedonist , članak objevljen u decembru 2020.

 

renata i goran

Časopis Hedonist – Renata i Goran – Posao nam je uživanje , od Banjaluke do Sejšela

Spojila ih je ljubav.
Bračnim vodama plove duže od dvije decenije. Imali su zajednički hobi, koji je prerastao u profesionalizam.
Danas su supružnici, najbolji prijatelji i najbliži saradnici.

Banjalučani Renata i Goran Ratković rade ono što vole i sa svojim poslom proputovali su cijeli svijet. Izrada fotografija i video-materijala odvela ih je u sve zemlje regiona, brojne evropske prestonice, ali i na luksuzne destinacije širom svijeta. Najduže su se zadržali na Sejšelima.

Fotografije sa snimanje Hindy vjenčanja u Minhenu , Aleksandra Radović i Sergej Četković fotorgafija sa Sejšela ,

Sejšeli su mondenska destinacija, na kojoj odmaraju najbogatiji ljudi iz cijelog svijeta.

Tu smo se zadržali oko godinu dana i bilježili smo najljepše trenutke turista. Mahom su to bila vjenčanja zaljubljenih parova, sa kojima smo i danas u kontaktu – za magazin Hedonist priča Renata, koja je počela da se bavi fotografijom još u srednjoj školi, kada je od oca na poklon dobila laboratoriju za izradu fotografija.

Renata i Goran
Život na Sejšelima nije ni sličan ovom u Banjaluci.

Tamo je sve podređeno privatnosti, nema buke i galame. To je ostrvska državica, okružena okeanom, ispunjena zelenilom, kao jedna velika slana soba u kojoj se konstantno udiše zdrav vazduh.

Cijene smještaja i robe koja se smatra luksuznom, poput cigareta i alkohola, drastično su veće nago kod nas.
Međutim, zahvaljujući našem proizvodu – fotografijama i video-spotovima, sa kojima su klijenti bili više nego zadovoljni, uspjeli smo da iznajmimo kuću na plaži i da priuštimo sebi sve što smo željeli u tom trenutku – kaže Goran.

 

Renata photographer – web sajt 

Sunset Seychelles

Posao su podijelili tako da Renata fotografiše, jer umije da izazove emociju kod ljudi, a da Goran snima.
Po povratku sa terena, Goran nastavlja da radi na snimljenom materijalu.  Njegov posao je obrada fotografija i montaža spotova,  a Renatin je odlazak u kupovinu, priprema egzotične hrane i organizovanje ugođaja za uživanje u slobodnom vremenu.

Najbolje morske plodove i egzotično voće jeli smo tamo. Ove proizvode takvog ukusa nikada više nigdje nisam našla – kaže Renata.
Pandemija virusa korona pomrsila je poslove mnogima, pa i Ratkovićima. Vratili su se u Banjaluku zbog zabrane vjenčanja, ali nastavili su da rade i žive što je moguće ljepše, u okvirima datih mogućnosti.

renata fotograf vjenčanje

Renata fotograf vjenčanja i Gogson video snimatelj – plaža na otoku La Digue – Seychelles

Tačno je da ovdje naše usluge ne možemo da naplatimo toliko koliko smo mogli na Sejšelima, ali posla ima i ovdje.
Radimo jednako dobro, bez obzira na novac koji možemo da naplatimo – priča nam Goran.
Nedavno su, odrađujući jednu tezgu, proputovali cijelu Republiku Srpsku, od Novog Grada do Trebinja, i to je bilo, kažu, nezaboravno putovanje.

Nismo bili svjesni šta sve imamo u svom okruženju.

Toliko prelijepih predjela, čuda prirode, posebno u Hercegovini, toliko dobrih i gostoprimljivih domaćina.  Već danima sređujemo utiske, prepričavamo situacije, komentarišemo i žalimo šta smo propustili da fotografišemo – oduševljeno prepričavaju svoje putovanje po Srpskoj.

AVANTURA, EDUKACIJA I HEDONIZAM

Nisu zaposleni u firmi, rade kao frilenseri i uvijek su spremni za novu avanturu.
Svakodnevno rade na dodatnoj edukaciji, usavršavanju novih metoda snimanja, montaže, ali i digitalnog marketinga. Dobar dio novca koji zarade ulažu u novu opremu, jer je to njihovo sredstvo za rad i za život, koji su pretvorili u čisti hedonizam.