Biti fotograf za vjenčanje je jedan od najljepših zanimanja koja možete raditi.

Odabir fotografa za vjenčanje je veoma bitno, jer dan vašeg vjenčanja je jedan od najvažnijih dana u vašem životu i fotografije su sve što Vam ostaje poslije toga.

Dajana i Miloš su svoje povjerenje za fotografisanje vjenčanja dali nama. U to vrijeme kada su njih dvoje odlučili da se vjenčaju,
u Banja Luci uveliko su bile na snazi mjere i zabrane zbog Covid-19.

Međutim, Dajana i Miloš nisu željeli da ostanu bez fotografija koje će im jednog dana biti dragocijene uspomene.
Njihova odluka je bila da naprave mikro vjenčanje, samo porodica i kumovi na večeri. Samim tim izbjegli su pritisak organizacije velikog vjenčanja i ušli u taj dan opušteni, bez žurbe i gledanja na sat.
Jedino mjesto gdje smo morali biti u određeno vrijeme je bila crkva gdje se su se Dajana i Miloš planirali vjenčati.

FOTOGRAFISANJE VJENČANJA

Dajana & Miloš

Lokacija : Banja Luka – Bosnia and Herzegovina
Fotograf : Renata
Video : Gogson

Odabir lokacije za fotografisanje

Kada je u pitanju fotograsiranje vjenčanja, odabir savršene lokacije je ključan.
Dok neki parovi ostavljaju tu odluku fotografa, drugi žele sudjelovati u njoj. U slučaju našeg nedavnog vjenčanja, blisko smo surađivali s parom kako bismo odlučili o najboljoj lokaciji za zabilježiti njihov poseban dan.

Banja Luka je prekrasan grad s mnogo sjajnih mjesta za fotografiranje vjenčanja, ali mi smo odlučili krenuti izvan gradskih granica u potrazi za prirodnijim ambijentom.

S obzirom na to koliko smo vremena proveli u zatvorenom prostoru zbog pandemije, htjeli smo iskoristiti prekrasan prirodni ambijent i zabilježiti ljepotu prirode. Plavo nebo, brežuljci i otvoreni prostori pružili su savršen kadar za naš par.

Počeli smo fotografisanje u stanu mladenaca kako bismo zabilježili njihov proces pripreme za taj dan i priču ispričali cjelovitije.
Zatim smo se uputili u prirodu kako bismo iskoristili predivne pejzaže. Nevjerojatno je kako prirodni ambijent može podići fotografije i stvoriti bezvremenski osjećaj koji će se čuvati godinama.

fotograf za vjenčanje

Dajana i Miloš – fotorgafisanje vjenčanja Banja Luka

fotograf za vjenčanje

Dajana i Miloš – fotorgafisanje vjenčanja Banja Luka

fotograf za vjenčanje banja luka

Dajana i Miloš – fotorgafisanje vjenčanja Banja Luka

Zbog toga što je svaki par različit ne ograničavamo svoj stil fotografisanja,

već jedinstvenim pristupom pronađemo savršenu kombinaciju fotografisanja trenutaka kakvi su se dogodili, portreta i zapanjujućih scena koje će biti dostojne magazina.

Mi nismo fotograf za vjenčanje koji će zaustaviti za fotografiju, mi hvatamo spontane momenate onako kako se dešavaju.

Te divne zelene livade i proplanci Manjače, divljina i sloboda, smirujuće plavo nebo i toplota sunca kao da su jednim dijelom opisivali karakter Dajane i Miloša. Oni su se savršeno uklopili u ambijent, opušteni prepustili se uživanju u suncu, vjetru, ljubavi, poljupcima, emocijama, …

Za nas to je idealan par za fotografisanje jer volimo da svaka fotografija bude protkana emocijom i srečom.

Dajana i Miloš su sve to pružili i dobili nazad kroz fotografije.

Na kraju dana, lokacija koju odaberete za fotografisanje vašeg vjenčanja treba odražavati vaš stil, osobnost i viziju.
Bez obzira želite li urbani ili prirodni krajolik, postoje beskrajne mogućnosti za snimanje savršenih fotografija.

Ako planirate vjenčanje u Banjoj Luci ili okolici, razmislite o ljepoti i svestranosti snimanja na otvorenom za vaš poseban dan. I zapamtite, vaše vjenčane fotografije su cjeloživotni podsjetnik na vašu ljubavnu priču, stoga mudro odaberite lokaciju!

fotograf za vjenčanje – fotografisanje vjenčanja  – fotograf vjenčanja  – snimanje vjenčanja  – fotografiranje vjenčanja  – fotografije mladenaca  – video snimanje vjenčanja  – snimatelj za vjenčanje  – fotograf za svadbe – fotografije vjenčanja – fotografije mladenaca – snimanje svadbe – fotografisanje svadbe