Fotografisanje vjenčanja Pula

Martina i Ivan

Lokacija: Pula Hrvatska

Fotograf vjenčanja : Renata

Video vjenčanja : Gogson

FOTOGRAFISANJE VJENČANJA PULA / SNIMANJE VJENČANJA PULA

Priča je počela kada nas je Martina angažovala da joj fotografišemo i snimamo vjenčanje. Datum određen za taj divan dan je 15.10.2022, grad Pula. Jako sam se radovala odlasku u Pulu jer tamo još nisam bila.

Pogledajte video Martine i Ivana , čitav dan njihovog vjenčanja.
Martina i Ivan – FULL WEDDING DAY

 PULA 

Najveći grad u Istri, Pula, nije samo pulska Arena, Augustov hram.
To je šarmantan grad koji na svakom uglu, ulici, trgu otkriva svoju ljepotu u različitim oblicima. Zato smo iskoristili jutro za fotografisanje grada, doći u takav grad snimati i fotografisati vjenčanje je apsolutno divno.

Fotografisanje vjenčanja Pula

Fotografisanje vjenčanja Pula

Fotografisanje vjenčanja Pula

Fotografisanje i snimanje mlade je veoma važno

Naša mlada Martina je u jutarnjim satima bila kod frizera i šminkera.
Sa kumom, majkom i sestrom u veseloj atmosferi u salonu Laura Zanetti dame su se spremale da zablistaju, i dobro zabavljale uz odličnu muziku.

Fotografisanje vjenčanja Pula

Fotografisanje vjenčanja Pula

Fotografisanje vjenčanja Pula

Martina se oblačila i pripremala u hotelu Park Plaza Histria pa smo snimanje i fotografisanje nje i kume radili u hotelskom apartmanu.

FOTOGRAFISANJE I SNIMANJE VIDEA U PORODICAMA MLADENACA

Velika je privilegija biti dio tog dana kada dvoje ljudi, njihova ljubav, spaja dvije porodice. Porodice od Martine i Ivana su taj dan njihovog vjenčanja doživjele sa puno emocija.

Ono što čini dobar video i fotografiju nisu smo ljudi, predjeli ili dekori; to su ustvari emocije koje fotograf ili videograf uhvate u momentima.
A u Puli je sve prštalo od emocija. Porodice Josipović i Stojčević presrećni što im djeca kreću u tu divnu avanturu zvanu brak, bili su pod jakim uticajem emocija.

Kod Ivana je bilo mnogo veselo. Okupili su se njegovi najbliži, porodica, kumovi, prijatelji pa uz pjesmu i pokoju suzu nestrpljivo čekali momenat kada će da krenu po mladu.

Za nas fotografa i snimatelja vjenčanja to je nepresušni izvor za fotografisanje i snimanje.

Kako to uvijek bude, na vjenčanjima vrijeme teče duplo brze nego inače.

Naš mladoženja je već bio spreman da ode po izabranicu svoga srca.
U pratnji kuma i roditelja uputili su se prema Martininom apartmanu.

Njihov susret je bio … ovdje ću stati jer riječima opisati te emocije ne mogu.
Ostaju mi u sjećanju kao i na fotografijama i videu.

Za doček mladenaca i gostiju organizovana je laganu zakusku na predivnoj terasi sa pogledom na Jadransko more.

Kada su se zajedno pojavili pred svojim gostima dočekani su sa gromoglasanim aplauzom i ovacijama.
Oni su presrećni pozdravljali svoje goste a ja kao neki paparaco išla za njima i fotografisala svoje mladence, koristila svaki momenat jer vrijeme odlaska u crkvu se bližilo.

Fotografisanje vjenčanja u crkvi Gospe od Mora

Snimati video i fotografisati vjenčanje u crkvi Gospe od Mora je bilo apsolutno jedinstveno iskustvo. Izgrađena je na brežuljku Sveti Polikarp u Puli krajem 19. stoljeća.

Sa brežuljka je veoma lijep pogled na Pulsku luku.
Sama unutrašnjost crkve je fantastična sa jedinstvenim spojem bijelog i rozog mramora, nama kao snimatelju i fotografu vjenčanja bila je savršena za rad.

Kada su svi gosti ušli a naš mladoženja nestrpljivo čekao, Martina se pojavila na vratima i dostojanstveno ušla u crkvu sa ocem.

Moj foto aparat se usijao, kako od šale volim da kažem, jer gdje god sam ga okrenula imala sam šta da fotografišem. Na izlasku iz crkve Martinu i Ivana je dočekla veličanstvena bakljada. Fotografisanje takvih vjenčanja je fantastičan doživljaj.

WEDDING PARTY – HOTEL PARK PLAZA HISTRIJA

Smješten na slikovitom poluostrvu Verudela, ovaj elegantni hotel s mediteranskim ambijentom pruža zadivljujući pogled na Jadransko more.
Sa svojim lijepo uredjenim prostorima, Park Plaza Histria savršen je izbor za ispunjenje Martininih i Ivanovih očekivanja za njihov dan vjenčanja.

Sala je bila spremna za naše mladence. Nakon fotografisanja sale, dekoracije i gostiju, naši foto aparati su spremno dočekli ulazak mladenaca. Fotografisanje vjenčanja u Puli se nastavilo preko prvog plesa i zabave do kasno u noć. Prije svadbene torte organizovana je mala igra za mladenace koja jer izazvala smijeh i aplauze.

Šta čini vjenčanje jedinstvenim?

Te male doze ushićenja, strepnje koje kreću ranim jutrom, miks svih emocija koje se taj dan pojave, podižu taj dan na viši nivo, dan za pamćenje.

Fotografisanje i snimanje vjenčanja u Puli je bilo baš takvo, za pamćenje.