Fotografisanje i snimanje vjenčanja Tuscany

Branka i Dragan

Lokacija: Tuscany
Lokacija: Banja Luka

Fotograf vjenčanja : Renata

Video vjenčanja : Gogson

Fotograf vjenčanja je zanimljiv, kreativan i veoma dinamičan posao.

Svaki novi par klijenata sa kojima radimo je nova priča, nova avantura.
Svi oni su još jedan par koji se treba vjenčati, ali samo to im je zajedničko. Svaki par je drugačiji i njihova priča je jedinstvena.

Naš posao kojim se bavimo vodi nas na razne strane svijeta i mnoge zanimljive lokacije. Putovanja su sastavni dio našeg posla i uvijek se radujemo novim interesantnim destinacijama. Upravo na jednu takvu, slobodno možemo reći prestižnu lokaciju oblasti Tuscany, smo otišli sa jednim našim mladencima.

Pogledajte video

 THE MISTERY OF LOVE  – cinematik wedding film

TUSCANY

Nije tajna, da fotografisati se u Toskani je jedan vid prestiža. Toskana i njezin krajolik toliko su lijepi krajolici da su postali ikone.
Iz dana u dan, iz godine u godinu, privlače sve više turista, budućih supružnika… i mladenaca! Biti u Italiji je magično, a fotografisati mladence na tim lokacijama je kao ostvaren san.

Branka i Dragan su ovu talijansku regiju odabrali za svoje fotografisanje prije vjenčanja. Kada su nam rekli svoju zamisao bili smo oduševljeni. Njih dvoje su imali konkretnu ideju na umu. Svoj odmor u Toskani su htjeli iskoristiti za fotografisanje i snimanje prije vjenčanja.

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

PISA ITALY

Plan za prvi dan je bio turistički obilazak Pise i kupanje na pjesčanim plažama Livorna. Dan je bio savršen za kupanje na Calambrone beach. Iako bi ostali do kraja dana na toj dugoj pješcanoj plaži u Livornu, krenuli smo prema Pisi.

Iako smo imali dogovor da neću taj dan raditi, nisam mogla odoljeti da ne napravim par fotografija našeg para na tako poznatom mjestu. Fotogafisanje njih dvoje ispred istorijskih drvenih vrata i krivog tornja Pise bilo je neizostavno. Lutajući ulicama Pise napravili smo i par turističkih fotografija sa njima, kao glavnim protagonistima priče. Ostatak vremena smo stvarno iskoristili za turistički obilazak Pise, večeru i druženje.

Fotografisanje vjenčanja tuscany
odabir lokacije za fotografisanje i snimanje je veoma važno

Da bi romantično fotografisanje para bilo kako smo planirali, trebalo je izabrati i smještaj koji je u skladu sa našom vizijom.
Krenula je potraga po internetu za savršenim smještajem. Moram priznati nije bilo lako i brzo naći odgovarajući smještaj. Nakon malo duže portage uspjeli smo na bookingu naći ono smo što smo tražili. Napokon, imali smo plan puta, gradove koje želimo obići i savršenu kuću za snimanje i fotografisanje.

Vjerovatno se čitajući ovaj tekst pitate zašto je bitan smještaj, zatvoreni prostor, pored tako lijepih vanjskih krajolika. Kao fotograf vjenčanja imala sam viziju šta mi treba za fotografisanje. Isto tako snimatelj je imao svoj plan snimanja i scene koje je želio snimiti. Za sve to bile su važne obe lokacije i unutrašnja i vanjska.

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

Fotografisanje vjenčanja Tuscany

Kada smo stigli na našu prvu odabranu lokaciju nije bilo ono što smo očekivali – bilo je još bolje!To malo šarmantno mjesto Lari u pokrajini Pisa, Toskana, je neopisivo.
Naš smještaj, kao i domaćin su bili pozitivno iznenađenje. Kuća La Toreta je smještena na brežuljku u selu San Rufino.

Pogled sa prozora, terase na brežuljke i vinograde Toskane je fantastičan.Po poziciji sunca skontali smo da ćemo imati fantastičan izlazak sunca za snimanje i fotografisanje.

Fotografisanje Branke i Dragana započeli smo u zoru. Naša vila La Toreta, selu San Rufino na brežuljku, obasjana prvim zrakama sunca koje se spremalo da izađe bila je savršen set za snimanje.

Snimatelj i fotograf vjenčanja znaju kako da iskoriste takvu svjetlost. Na terasi iznad slikovitih suncem okupanih brežuljaka Toskane snimili smo prve scene i napravili prve fotografije. Onda je svjetlo postalo apsolutno savršeno, što nam je omogućilo da snimimo neke zaista nevjerovatne i nezaboravne fotografije, koje će oni zauvijek čuvati. Bili smo oduševljeni materijalom koji smo napravili. Naravno to ne bi bilo moguće da naš par nije tako opušten i raspoložen.

LOKACIJA – DRVEORED ČEMPRESA TUSCANY

Sljedeća lokacija na kojoj smo isplanirali je bio drvored čempresa. Toskana i sama Italija su jako poznate po tim drvoredima.

Svako imanje, vila ili kuća ima jedan drvored čempresa. Mi smo se uputili u potragu za jednim savršenim. Da,da savršenim… kad već možemo birati položaj sunca i dužinu drvoreda naravno da čemo to učiniti.Nakon nekog vremena vozanja po sporednim putevima ugledali smo ga.

Našli smo taj za nas savršen drvored i krenuli smo sa fotografisanjem i snimanjem videa. Naši mladenci su bili opušteni i dobro su se zabavljali na snimanju. Branka je blistala u divnoj vjenčanici.Naš set među čempresima nije prošao ne zapaženo, mnogi stanovnici tog mjesta su usporili da bi bacilli pogled i uputili nam osmjehe.

LOKACIJA – SUNCOKRETI

Naš dan nije se tu završio. Pretražili smo okolinu u potrazi za interesantnim mjestima.
Dok smo se vozili primijetili smo par polja suncokreta. Željeli smo sa fotografišemo i snimimo naš par u polju suncokreta.

Njih dvoje su bili oduševljeni tom idejom pa smo krenuli da nađemo suncokrete kojima možemo prići i da su im glave cvjetova okrenute u dobrom smjeru.Nije bila laka potraga, jer dragi moji to su sve privatna imanja koja mi koristimo kao naše setove, ali našli smo ga.

U tom suncem obasjanom polju suncokreta Branka i Dragan osjećali su se opušteno, potpuno slobodni da budu ono što jesu i izraze ljubav jedno drugome. Mi smo imali smo lak zadatak da te emocije zauvijek sačuvamo.

The Mistery of Love, Tuscany

Krajolik koji nas je okruživao, sunce,suncokreti i čempresi Toskane upotpunili su ugođaj: kao što vidite, fotografije su zaista očaravajuće. I moram priznati da smo se baš zabavljali dok smo ih snimali.
Kada ste u Toskani okruženi ste čudesnom ljepotom, nekom čarolijom i biti na ovakvom mjestu je nevjerovatno.

Iako je naš rad završen naše putovanje po Italiji nije. Uputili smo se u pravcu Siene i Firence. Na putu prema tamo smo se smjestili u San Gimignanu gdje smo proslavili rođendan našeg snimatelja.

Siena … grad koji nas je oduševio, očarao. I sada kad pomislim na njega toliko je živ u mome sjećanju i mogu ponovo da prošetam njegovim ulicama.

Firenca … istorija, arhitektura, kultura i sve ostale stvari što ga čine taj grad posebnim. Uz obavezan obilazak svih turističkih destinacija uvijek smo ostavili vremena i za samostalno istraživanje ne turističkih dijelova tih gradova.

Kao što sam vam na početku rekla biti fotograf vjenčanja je zanimljiv posao. Naša avantura u Toskani je završena ali čarolija Toskane je ostala u nama i našem radu.