Vjenčanje na otvorenom Banja Luka

Jelena i Marko

Lokacija: Banja Luka

Fotograf vjenčanja : Renata

FOTOGRAFISANJE VJENČANJA NA OTVORENOM / BANJA LUKA

Kada se ujutro probudite obasjani sunčevim zrakama znate da će dan biti savršen za fotografisanje vjenčanja na otvorenom.
Ono sto baš nitko ne želi jeste da mu kiša upropasti vjenčanje. To je može se reći , noćna mora za mladence ali i fotografe.

U našem slučaju kod Jelene i Marka je svanulo sunčano jutro a njih dvoje nasmijani stigli su pred salon “Tko te šiša?”.  Jelena imala zakazano šminkanje i frizuru.

Kratki poljubac u obraz i Marko ostavlja svoju dragu u iskusnim rukama Tamare koja će da joj napravi frizuru i njenu prirodnu ljepotu naglasiti sa šminkom.
U salon su stigle Jelenina sestra i mama koje također moraju da izgledaju lijepo danas. Opuštena atmosfera puna smijeha i priče je fantastična za nas fotografe vjenčanja.

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

BOHO VJENČANJA

Priprema naše mlade bliži se kraju, još je samo treba dodati boho ukras na kosu koji je bio u stilu dekora cijelog vjenčanja.
Vjenčanje je zamišljeno i dekorisano kao boho vjenčanje na otvorenom.

Jelena našminkana i sa predivnom frizurom svratila je do cvjećare “Kamelija” , da preuzme svoj bidermajer prije nego sto se uputimo u pravcu vile.

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

Fotografisanje vjenčanja na otvorenom

ODABIR LOKACIJE JAKO JE VAŽAN

Nakon dugotrajnog planiranja i organizovanja boho vjenčanja na otvorenom,  vila La Repit je bila odabrana kao lokacija za taj događaj.

Vila se nalazi 17 km od Banja Luke blizu je Etno sela Ljubačke doline.
Vila je bila savršen odabir za mene kao fotografa vjenčanja. Okružena livadama i brežuljcima u tom zagrljaju prirode bila je savršena za fotografisanje mladenaca.

Da bi sve to bilo onako kako je zamišljeno, boho vjenčanje na otvorenom, zadužena je bila Sara sa svojim timom iz cvjećare Kamelija. Dok su oni radili na postavljanju dekora mi smo radili svoj dio posla, fotografisanje pripreme mlade i mladoženje.

Njih dvoje su prirodni i opušteni pred kamerama i pravo je zadovoljstvo fotografisati takve mladence, na kraju imali smo divne fotografije.
Nekako u isto vrijeme kada smo završili fotografisanje dekoracija je bila spremna.
Marko je prvi put video Jelenu u vjenčanici. Zajedno su uživali u pogledu na postavljenu dekoraciju za njihovo boho vjenčanje na otvorenom.

CRKVENO VJENČANJE

Kako to već ide po planu, morali smo slijediti protokol za vjenčanje. Uputiti se u pravcu Banja Luke na crkveno vjenčanje. Ispred crkve dočekali su ih roditelji, kumovi i rodbina.
U Hramu Hrista Spasitelja Jelena i Marko su vjenčani po pravoslavnom vjerovanju, momente obreda vjenčanja smo fotografisali.

Na kraju napravili kratko fotografisanje mladenaca u crkvi i gradu.

GRAĐANSKO VJENČANJE NA OTVORENOM

Kad ti je dobro vrijeme brzo prolazi, istina je. Nakon ovog kratkog fotografisanja mladenaca već smo jurili prema vili da bi stigli na građansko vjenčanje.

Na travnjaku ispred vile postavljena je prelijepa boho dekoracija. Ispred nje pred matičarem su stajali nasi mladenci sa kumovima.

Svoje sudbonosno da su rekli glasno sa osmjesima i dobili gromoglasan aplauz od zvanica.
Tu smo napravili protokolarno fotografisanje sa gostima i nakon toga smo otišli na fotografisanje mladenaca.

FOTO ŠUTING

Kod boho vjenčanja na otvorenom za fotografisanje mladenaca ne treba ti puno, samo lijepo vrijeme, priroda i raspoložen par.
Mi smo sve to imali i napravili smo fantastične fotografije.
Iako smo se dobro zabavljali na fotografisanju vrijeme je bilo za večeru i prvi ples.

Mladencima i gostima je poslužena večera na predivno dekorisanom stolu pored bazena.  Za taj ukusni dio njihovog vjenčanja bio je zadužen ketering Marko Polo.
Kao i sve do sada na vjenčanju i hrana je bila fantastična.
Pored toga sto je bila lijepo dekorisana bila je i veoma ukusna. Fotografisali smo i te detalje na ovom boho vjenčanju na otvorenom.

PARTY

Bend zadužen za muziku i dobru atmosferu odmah nakon večere počeo je svirati. Uz lagani početak atmosfera se počela zagrijavati a gosti plesati. Međutim kada je naš mladoženja uzeo gitaru i zapjevao sa bendom svi su bili na nogama plesali i pjevali.

Fotografisanje zabave na boho vjenčanju na otvorenom je zadovoljstvo. Zabilježiti fotografijom sve te momente sreće i ljubavi,sve te osmjehe i emocije.
Kako se bližio slatki trenutak večeri, mladenačka torta, tako se zabava zahuktavala.  Iako nas je dosada vrijeme poslužilo nebo je odlučilo da se otvori i prospe kišu.
Raspoloženi svatovi nisu se dali smesti i nastavili su zabavu u zatvorenom dijelu kraj bazena, a tortu su prebacili za sutrašnji dan.

Za svoje savršeno vjenčanje na otvorenom Jelena i Marko su isplanirali dva dana. Tortu su ostavili za sutrašnji dan kada su pozvali prijatelje da sa njima proslave.

Kao fotograf moram reći da mi je uvijek drago kada fotografišem vjenčanje na otvorenom, volim rad sa prirodnim svjetlom a i sa divnim ljudima.
Ovdje sam imala sve to.

Uživajte gledajući mali odabir fotografija od Jelene i Marka sa njihovog boho vjenčanja na otvorenom.