KAKO ODABRATI SAVRŠENU FRIZURU ZA DAN VJENČANJA

Nakon svih više mjesečnih priprema za vjenčanje ono što nam dolazi na samom kraju su šminka (make up) i frizura (bridal hairstyle) za našu mladu.

Dugo se svaka buduća mlada priprema za taj dan. Ponuda je ogromna na internetu: Pinterest, Instagram, The Knot, Brides i mnogi drugi sajtovi daju vam pregršt ideja i stilova za frizuru na dan vjenčanja.

Svaka je dama provela sate i sate u potrazi tom savršenom frizurom.
Mi žene smo čudo kada je kosa u pitanju, obično smo uvijek nekako ne zadovoljne sa našom prirodnom kosom i uvijek težimo nekoj promjeni.

Zato znam kako Vam je teško odabrati bridal hairstyle za jedan od najvažnijih dana u vašem životu. Mogu samo putem ovog bloga da napišem razne situacije sa “savršenom frizurom” sa kojom sam se susretala na vjenčanjima. Pa da počnem :

Frizura za vjenčanje – PUNĐA

Njeno visočanstvo punđa.
Velika većina djevojaka bira punđu kao savršenu frizuru za dan vjenčanja. Mislim to je apsolutno razumljivo, punđa je elegantna i otmjena i zbog toga veoma lijepo ide uz vjenčanicu.

Na šta trebate obratiti dodatnu pažnju kada birate razne stilove punđi kompleksnost izrade.

Punđa

Na žalost većini mladenki se punđa raspala odmah nakon vjerskog obreda vjenčanja.
Zbog čega se to desilo?

–   Naši frizeri nažalost nisu stručni u pravljenju istih, naravno da neće nikada reći ja to ne umijem već će vam i predložiti probnu frizuru.
Što je još gore kada dođete na finalnu izradu oni se ni ne sjećaju probne frizure pa im iznova morate pokazati fotografiju.
Prilikom izrade koriste lakove za kosu koji nisu jaki i postojani, te ukosnice koje su lošeg kvaliteta i ne drže dobro kosu.

–   Obratite dodatnu pažnju na visinu punđe posebno djevojke koje se vjenčavaju u pravoslavnoj crkvi.
Ovo kažem zato što kada Vam se budu stavljale krune i pri mijenjaju istih može doći do laganog labavljenja.
Pogrešna visina pravi problem i pri nošenju krune dok hodate krugove.
Da se ne bi desilo da na snimcima i fotografijama imamo mladu koja se bori sa krunom da joj ne spadne sa glave a da joj pri tom frizura ostane na mjestu.
Vjerujte nije nimalo ugodno za mladu a niti lijepo za foto i video.

–  Poslije obreda vjenčanja obično ide čestitanje našem sretnom paru, tu već nakon par zagrljaja ispadne poneka šnalica.
Pokoji nestašni pramen kose se oslobodi i pobjegne iz punđe.

–  Na sve ovo gore navedeno dodajte vrućinu, znoj, vlagu, kišu, vjetar …
Uzmite sve to u obzir kada birate punđu kao savršenu frizuru za dan vjenčanja

frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

FRIZURA ZA VJENČANJE – PLETENICE I KONJSKI REP

Konjski rep ne zvuči nešto prefinjeno ili elegantno kao odabir za savršenu frizuru, naše djevojke ga izbjegavaju.
Međutim postoje predivne uglađene i elegantne izvedbe konjskog repa koje jako lijepo izgledaju uz vjenčanicu.

Pletenice su isto rijedak izbor, većinom ga biraju dame koje su se odlučile za boho vjenčanje.
Pletenice su u svijetu veoma popularne. Postoji veliki izbor pletenica; normalna, sa strane, riblja kost, polupletenica, itd.
One mogu izgledaju veoma romantično sto uz pravi odabir vjenčanice može da bude pun pogodak.

Šta kod njih može da pođe naopako?

–  Opet naravno ne stručnost i ne iskustvo frizera. Koliko god izgledalo lako napraviti pletenicu ili rep , nije tako.
Da bi ta frizura izdržala ono sve gore navedeno mora biti stručno i čvrsto odrađena. Čvrsto ali opet ne previše da ne izazove glavobolje i neugodu.

Ovdje možda najveći problem mogu da prave ukrasi za kosu koji se dodaju u pletenicu ili konjski rep.
Postoji mali million dodataka i ukrasa za kosu, pri samom odabiru bilo bi dobro paziti da je ugodan za nošenje i jednostavan za stavljanje.

Ugodan mora biti jer će vam praviti problem ako vas bude stezao, ubadao ili konstantno klizio a jednostavan jer možda ga budete morali ponovo stavljati ako vam ga neko slučajno izvuče pri grljenju ili vam spadne pri presvlačenju.

Naravno kada god vam se ukras za kosu pomakne, ili ga neko zakači on povuče mali pramenčić kose koji će negdje nestašno da proviri.

U svakom slučaju za razliku od punđe ovo se do sada pokazalo kao bolja i sigurnija frizura kada se uradi kako treba. Bolje podnosi neizbježna grljenja, vlagu, vjetar čak i kišu.

KOVRĐE, TALASI, RAVNA ISPEGLANA KOSA

Naravno opet sve zavisi od stručnosti frizera i kvalitete proizvoda koje upotrebljava jer ovakva frizura treba da izdrži skoro 20h Vašeg vjenčanja pod raznim uslovima, kao što sam već navodila u tekstu.

Talasi frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

frizura za vjenčanje

Frizura za vjenčanje

Kovrđe ili ravna kosa obje frizure su po nekim mjerilima obične. Napraviti od obične frizure svečanu frizuru je lako sa dobrim idejama i frizerom.

Nekim djevojkama najbolje stoji njihova svakodnevna frizura. Sa malo truda i ukrasa može se dobiti preslatka romantična ili elegantna svečana frizura. U slučaju da imate neukrotivu kosu koja voli da tjera svoju priču ovo je savršen izbor za Vas.

Nećete morati misliti hoće li lokne otpustiti, hoće li se punđa raspasti, itd.. Bit će neopterećeni znajući da je vaša kosa najbolja u tom svom fazonu i opušteno ćete uživati u svom vjenčanju.

Na kraju svega sve je do Vas i Vašeg frizera. Ono što vi odabere i u čemu se osjećate najljepše, najugodnije to je Vaša savršena frizura za dan vjenčanja.